1953 Geschenk N.A.M.

Dagblad voor Coevorden 3 decmber 1953

Schoonebeek

 

 Schrijver Karst ontving geschenk van de N.A.M.

 

De schrijver E, Karst Jr. die Dinsdag zijn 25-.jarig huwelijksfeest en tevens zijn 25-jarig kassierschap bij de Coöp. Boerenleen bank herdacht, heeft ter gelegenheid hiervan van de Ned. Aardolie. maatschappij een prachtig geschenk gekregen.

Enige tijd geleden werd een van zijn beste jachthonden, waarvoor hem onlangs nog een respectabel aantal Duitse Marken was geboden, door een vrachtauto van de N.A.M. overreden. De N.A.M. geenszins verplicht de heer Karst schadeloos te stellen, zag in dit ongeval aanleiding hem tijdens zijn jubilea te verrassen.

De heer Van der Kemp, terrein chef van de N.A.M. te Schoonebeek bood die heer Karst 's avonds tijdens een feestelijk diner namens de maatschappij een nieuwe ras-jachthond aan. Weliswaar was deze nog slechts van suikergoed, maar om de hals van het beestje hing een enveloppe met inhoud en de N.A.M. zou de N.A.M. niet zijn, als de heer Karst zich met de inhoud hiervan niet schadeloos kan stellen. Hoe dankbaar hij was, deze liefhebber van de jacht, hoeft hier niet beschreven te worden.

 

www.oud-schoonebeek.nl