Watergruwel of krentjebrij
Watergruwel
Watergruwel ook wel krentjebrij is een nagerecht dat warm of koud gegeten kan worden. Nu kun je het onderstaande recept zelf maken, maar krentjebrij is ook gewoon in de winkel te koop.
- Water
- (Parel)gort
- Bessensap
- Krenten
- Rozijnen
- Suiker
- Schil en sap van citroen
- Zout
Bereiding
Spoel de gort af met koud water. Doe de gort in een pan en week het met 1 liter water ca. 8 uur.Was de citroen zorgvuldig en schil er heel dun het geel van de schil af. Roer dit samen met een snufje zout door geweekte gort. Breng het aan de kook en laat de gort in een gesloten pan ca. 1 uur op een laag vuur koken. Was de krenten en de rozijnen en voeg deze samen met de suiker toe aan de gort. Kook alles in ca. 1/2 uur verder gaar. Verwijder de citroenschil en roer de bessensap door de gort.
Serveer de krentjebrij warm of koud.