Knijpertjes
Knijpertjes
Knijpertjes worden in Drenthe altijd gebakken met oud jaar. Vroeger hadden de meeste mensen een klein rond wafelijzer, dat op het gas verwarmd moest worden. Nu heb je de ronde wafelijzers, die wat groter zijn. Ook worden ze vaak gebakken in een electrisch ijzer, een oublie-ijzer. In Drenthe worden die wafeltjes gewoon plat gegeten, maar als je ze warm oprolt, kun je ze met slagroom vullen.
Nodig:
250 gr. tarwebloem
125 gr. boter
150 gr. witte basterdsuiker
2 eieren
Bereiding:
- Kneed alle ingredienten tot een soepel deeg en rol hiervan ca. 30 balletjes.
- Verhit een wafelijzer en vet het in.
- Leg een deegballetje in het ijzer, knijp het dicht en bak het wafeltje op een matig vuur aan beide kanten lichtbruin en gaar.
Laat het koekje afkoelen en bak de overige knijpertjes op dezelfde wijze