Rollegies (rolletjes)

Rollegies (rolletjes)

Opgerold wafeltje gebakken op een wafelijzer. Traditioneel gebakken met oud en nieuw. In tegenstelling wat soms wordt beweert is een rollegie geen opgerold kniepertie, maar wordt gemaakt van een vloeibaar beslag. 
Rollegies symboliseren wat gaat komen in het nieuwe jaar.Knieperties, de platte ontvouwen wafeltjes, symboliseren de het afgelopen jaar.

 

Ingrediënten

  • 500 gram meel
  • 500 gram suiker
  • 250 gram boter
  • 3 eieren
  • 0,5 liter lauw water


Bereiding
Zorg dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn. Smelt de boter zonder het bruin te laten worden en voeg alle ingrediënten samen en meng tot een glad beslag. Het beslag een nacht laten staan in de koelkast. Een lepel beslag op het ijzer en het wafeltje lichtbruin bakken. Uit het ijzer halen en met een houten stokje oprollen en even af laten koelen.

 

www.oud-schoonebeek.nl